BURSA / OSMANGAZİ - Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Uzun yıllar Bursamıza Köy Hizmetleri binası olarak hizmet veren öğretim binamız bu birimin yeni binalarına taşınmaları ile atıl duruma geçmesi ile Bursa Valiliğinin çalışmaları sonucu eğitim öğretim hizmetine kazandırılması planlanmıştır. Okulumuzun isim sahibi merhum Ergin AĞAÇ anısına annesi Sayın Sevim AĞAÇ"ın bağışları ile okulumuz bugünkü haline kavuşturulmuştur. Okulumuz 2004-2005 Öğretim yılında 13.09.2004 tarihi itibarıyla eğitim ve öğretime başlamıştır. 2008-2009 Öğretim yılı başından itibaren okulumuz ikili öğretime geçmiştir. Bakanlık Makamının 18.06.2014 tarih ve 70182848/105.01/2498406 sayılı olurları ile Okulumuzun adı Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. Okulumuz 2017/2018 Öğretim Yılında Binasının tekrar yapılabilmesi için Çınar Anadolu Lisesine taşınmış olup, öğretim faaliyetlerini halen orada devam etmektedir.

ERGİN AĞAÇ KİMDİR ?

17 Ekim 1952---31 Mart 2001

1782 yılında kurulan Mimarzade Mehmet Şakir Efendi Vakfı"nın en son erkek evladı Yüzbaşı Kemal ile Sevim Ağaç"ın tek çocukları olan Ergin Ağaç , 17 Ekim 1952de İstanbul’da doğdu. Eğitimine Ankara’da başladı.1963 yılında Sarar İlk Okulundan 1970’de TED Kolejinden iyi bir diploma ve ünlü bir basketçi olarak mezun oldu. Yüksek eğitimine "Ankara Üniversitesi , Ticari İlimler Fakültesi , İşletme İktisadı" bölümünde başladı. Aynı dönemde "Ziraat Fakültesi Basket Takımında’ profesyonel olarak basket oynadı.

1974 yılında üniversite eğitimini tamamlayarak askerlik görevini yaptı ve hemen çalışma hayatına atıldı. Kısa sürede mesleğinde kendini kanıtladı ve yükseldi.Doğuştan gelen bağımsızlık kişiliği ve kendine olan güveni onu ailesinin maddi gücüne rağmen kendisine ait bir iş kurma, mal ve geliştirme çabasını yöneltti. Kısa sürede kendi şirketinikurdu , çalıştı , başarılı oldu ve çok para kazandı. Artık o da aile büyükleri gibi ülkesine faydalı olmak istiyordu. Büyük dedelerinin kurduğu vakıf senedinde çok önemli bir madde vardı ;

Ailemizde eğer tek erkek evladımız son bulursa vakıf gelirlerinden okul yapılsın diyordu . Ergin Ağaç da bu ideali taşıyordu… Fakat çok genç bir yaşta 31 Mart 2001’de aniden aramızdan ayrıldı.

Örnek bir Türk anası olan validesi Sevim Ağaç, bu görevini gerçekleştirmeye karar verdi . Oğlundan kalan maddi güce kendi gücünü de kattı ve çok kısa bir sürede Ergin Ağaç Ticaret Meslek Lisesi’nin inşaatını tamamlayarak 2004—2005 eğitimin yılına yetiştirdi.

Yayın: 25.12.2012 - Güncelleme: 28.10.2018 13:25 - Görüntülenme: 4087